RU
АНТИОКСИДАНТНЫЕ СВОЙСТВА ЗЕРНА И ПРОДУКТОВ ЕГО ПЕРЕРАБОТКИ В ЗАРУБЕЖНЫХ ИССЛЕДОВАНИЯХ
Номер: 5-6 (317-318), 2010Страницы: 5-7
Раздел: Научный обзор
Автор(ы): В.П. БОРДИНОВА, Н.В. МАКАРОВА
Аннотация:
Проанализированы тенденции в изучении химического состава и антиокислительных свойств зерна и продуктов его переработки. Все зерновые разделены на группы в зависимости от вида злака. Рассмотрены исследования свойств продуктов, изготовленных с применением злаковых полуфабрикатов.
Ключевые слова: зерно, полупродукты, фенольные вещества, антиоксидантная активность
EN
ANTIOXIDANT PROPERTIES OF GRAIN AND PRODUCTS OF ITS PROCESSING IN FOREIGN RESEARCHES
Number: 5-6 (317-318), 2010Pages: 5-7
Section: Scientific Review
Authors(s): V.P. BORDINOVA, N.V. MAKAROVA
Annotation:
Are analysed tendencies in studying of a chemical compound and antioxidizing properties of grain and products of its processing. All grain are divided into groups depending on a cereal kind. Researches of properties of the products made with application of cereal half-finished products are considered.
Keywords: grain, semiproducts, phenolic substances, antioxidant activity