RU
ОСОБЕННОСТИ ПЕРЕРАБОТКИ МЯКОТИ И СЕМЯН ДЫНИ
Номер: 4 (316), 2010Страницы: 26-28
Раздел: Сырье
Автор(ы): Е.П. ФРАНКО, Г.И. КАСЬЯНОВ
Аннотация:
Исследованы химический и витаминно-минеральный состав мякоти дынь двух сортов, а также аминокислотный состав их семян. Представлена принципиальная схема переработки дыни и получения из её семян белково-липидного препарата, рекомендованного к использоанию при разработке функциональных продуктов.
Ключевые слова: мякоть дыни, семена дыни, биохимический состав, белковая добавка.
EN
FEATURES OF PROCESSING OF PULP AND SEEDS OF A MELON
Number: 4 (316), 2010Pages: 26-28
Section: Food Raw Materials & Ingredients
Authors(s): E.P. FRANKO, G.I. KASYANOV
Annotation:
The chemical and vitamine-mineral content of melon pulp of two kinds and also aminoacid content of seeds have been described. The principal scheme of melon processing and receiving of proteine-lipidic preparation from the melon seeds, recommended for usade in desihn of functional food products has been represented.
Keywords: melon pulp, melon seeds, biochemical content, protein additive.