RU
ПОЛУЧЕНИЕ И ИССЛЕДОВАНИЕ СВОЙСТВ ФЕРМЕНТНОГО КОМПЛЕКСА МЯСА ПРЕСНОВОДНОГО КАРПА
Номер: 4 (316), 2010Страницы: 13-14
Раздел: Научный обзор
Автор(ы): О.П. ДВОРЯНИНОВА, А.В. АЛЕХИНА, С.А. СТОРУБЛЕВЦЕВ
Аннотация:
Получен ферментный комплекс катепсиновизмышечной ткани карпа, исследованы его электрофоретические свойства и протеолитическая активность. Применение ферментного комплекса в рыбной промышленности позволит интенсифицировать процессы созревания рыбы при посоле.
Ключевые слова: прудовая рыба, ферментный комплекс, катепсины, электрофорез, протеолитическая активность
EN
MAKING AND RESEARCH OF FERMENTAL COMPLEX PROPERTIES OF THE FRESH-WATER MEAT CARP
Number: 4 (316), 2010Pages: 13-14
Section: Scientific Review
Authors(s): O.P. DVORYANINOVA, A.V. ALEKHINA, S.A. STORUBLEVTSEV
Annotation:
The fermental complex catepsins from a muscular fabric of a carp is received, are investigated it electrophoresis properties and proteolitical activity. Application in a fishing industry of a fermental complex will allow to intensify processes of maturing of fish at salt.
Keywords: poud fish, a fermental complex, catepsins, electrophoresis, proteolitical activity.