RU
РЕГУЛИРОВАНИЕ КАЧЕСТВА ИГРИСТЫХ ВИН СТРУКТУРНО РАЗРУШЕННЫМ АВТОЛИЗАТОМ ДРОЖЖЕЙ
Номер: 4 (316), 2010Страницы: 57-58
Раздел: Технология
Автор(ы): А.А. МАЛАХОВ, И.А. НАБЕРЕЖНЫХ
Аннотация:
Проанализированы вопросы влияния продуктов автолиза дрожжей на органолептические свойства игристых вин. Исследовано влияние использования структурно разрушенного автолизата на образование связанных форм диоксида углерода при брожении, на физико-химические и органолептические показатели вин.
Ключевые слова: игристые вина, автолизат, первичное брожение, вторичное брожение, азотистые соединения, диоксид углерода.
EN
REGULATION THE QUALITY OF SPARKLING WINES WITH STRUCTURALLY DESTROYED AUTOLYSIS OF YEAST
Number: 4 (316), 2010Pages: 57-58
Section: Technology
Authors(s): A.A. MALAKHOV, I.A. NABEREGNYKH
Annotation:
Analysed problems of influence products of yeast’s autolysis on organoleptic properties of the sparkling wines. Influence of using structurally destroyed autolysis at formation connected forms of carbon dioxide by fermentation physic-chemical and organoleptic indexes of the wines is researched.
Keywords: sparkling wines, autolysis, primary fermentation, secondary fermentation, nitrogenous compounds, carbonic