RU
Влияние полидекстрозы на структурные свойства мармеладных масс

Номер: 2-3 (314-315), 2010
Страницы: 22-23
Раздел: Химия пищевых продуктов и материалов
Автор(ы): Е.Г. Полунин, О.Г. Шубина

Аннотация:
Изучено влияние полидекстрозы на органолептические свойства мармеладных изделий при замене ею в рецептуре различных углеводных частей. Исследовано влияние полидекстрозы на структурно-механические свойства мармелада. Установлено, что полидекстроза способствует увеличению прочности геля мармелада и более быстрому процессу гелеобразования.

Ключевые слова: полидекстроза, мармелад, гелеобразование, структура геля, прочность геля.

EN
POLYDEXTROSE EFFECT ON TEXTURE AND STRUCTURAL PROPERTIES OF JELLIES

Number: 2-3 (314-315), 2010
Pages: 22-23
Section: Chemistry of Food Products & Materials
Authors(s): E.G. POLUNIN, O.G. SHUBINA

Annotation:
The effect of polydextrose when it is used as a replacement of a carbohydrate part of jellies formulation, on organoleptic properties of jellies, has been studied. The influence of polydextrose on structural-mechanical properties of jellies has been studied. It has been stated that polydextrose contributes to gel strength and gelation rate in jellies.

Keywords: polydextrose, jellies, gelation, gel structure, gel strength.