RU
Кинетика замораживания многослойных пищевых продуктов

Номер: 2-3 (314-315), 2010
Страницы: 102-103
Раздел: Методы исследования, качество и безопасность пищевой продукции
Автор(ы): В.Е. Куцакова, С.В. Фролов, Т.В. Шкотова, Д.С. Казаков

Аннотация:
Изложены кинетические закономерности процесса замораживания многослойных пищевых продуктов применительно к случаю, когда толщина слоев с разных сторон продукта различна. Получены аналитические уравнения для расчета времени процесса замораживания подобных объектов.

Ключевые слова: многослойные пищевые продукты, замораживание продуктов.

EN
KINETICS OF MULTILAYERED FOOD PRODUCTS FREEZING

Number: 2-3 (314-315), 2010
Pages: 102-103
Section: Methods of Investigation, Quality & Safety of Food Products
Authors(s): V.E. KUTSAKOVA, S.V. FROLOV, T.V. SHKOTOVA, D.S. KAZAKOV

Annotation:
In the abstract the kinetics regularities of the freezing process of multilayered food products relating to the case when layers thickness is various from the different sides of the products are represented. The analytic equations for time calculation of the freezing process of such objects are obtained.

Keywords: multilayered food products, freezing of products.