RU
Новый способ интенсификации тепловой стерилизации консервов и устройство для его осуществления
Номер: 2-3 (314-315), 2010Страницы: 89-90
Раздел: Технологическое оборудование и автоматизация
Автор(ы): М.Э. Ахмедов, Т.А. исмаилов, А.Ф. Демирова, М.М. рахманова, Н.М. Ахмедов
Аннотация:
Представлены результаты предварительного подогрева плодов и овощей перед стерилизацией в электромагнитном поле сверхвысокой частоты. Установлено, что предварительная СВЧ обработка способствует существенному повышению начальной среднеобъемной температуры консервов перед стерилизацией. Представлены конструкция и описание принципа работы устройства для предварительного подогрева плодов и овощей в банках в СВЧ поле.
Ключевые слова: консервирование плодов и овощей, СВЧ поле, пластинчатый транспортер, стерилизация.
EN
NEW WAY OF THERMAL STERILIZATION INTENSIFICATION OF CANNED FOOD AND THE DEVICE FOR ITS REALISATION
Number: 2-3 (314-315), 2010Pages: 89-90
Section: Food Engineering, Processes, Equipment & Automation of Food Production
Authors(s): M.E. AKHMEDOV, T.A. ISMAILOV, A.F. DEMIROVA, M.M. RAKHMANOVA, N.M. AKHMEDOV
Annotation:
Are submitted results of the preliminary heating of fruits and vegetables before sterilization in an electromagnetic field with ultrahigh frequencies. It is revealed, that the preliminary heating in a microwave-field promote to essential increase of initial average volume temperature of canned food before sterilization. Here are represented design and description of a principle of work of the device for preliminary heating fruits and vegetables in banks in a microwave-field.
Keywords: conservation of fruits and vegetables, microwave-field, pallet converter, sterilization.