RU
Использование микроволн в пищевом производстве
Номер: 2-3 (314-315), 2010Страницы: 37-38
Раздел: Технология
Автор(ы): Э.Ш. Исмаилов, С.С. Шихалиев, Р.Г. Кулиева
Аннотация:
Изложены результаты исследований по применению лазерного излучения и микроволн в пищевом производстве и биотехнологии. Рекомендовано использовать эти виды обработки для осветления плодово-ягодных соков (напитков) с целью получения высококачественного продукта, стабильного при длительном хранении.
Ключевые слова: электромагнитное поле, электромагнитное излучение, экстракция, осветление.
EN
USE MICROWAVES IN FOOD INDUSTRY
Number: 2-3 (314-315), 2010Pages: 37-38
Section: Technology
Authors(s): E.SH. ISMAILOV, S.S. SHIKHALIEV, R.G. KULIEVA
Annotation:
Results of researches on application of laser radiation and microwaves in food manufacture and biotechnology are stated. It is recommended to use these kinds of processing for clearing of fruit-berry juice (beverages) for the purpose of reception of a high-quality product, stable at long storage.
Keywords: electromagnetic field, electromagnetic radiation, extraction, clearing.