RU
Использование микроволн в пищевом производстве

Номер: 2-3 (314-315), 2010
Страницы: 37-38
Раздел: Технология
Автор(ы): Э.Ш. Исмаилов, С.С. Шихалиев, Р.Г. Кулиева

Аннотация:
Изложены результаты исследований по применению лазерного излучения и микроволн в пищевом производстве и биотехнологии. Рекомендовано использовать эти виды обработки для осветления плодово-ягодных соков (напитков) с целью получения высококачественного продукта, стабильного при длительном хранении.

Ключевые слова: электромагнитное поле, электромагнитное излучение, экстракция, осветление.

EN
USE MICROWAVES IN FOOD INDUSTRY

Number: 2-3 (314-315), 2010
Pages: 37-38
Section: Technology
Authors(s): E.SH. ISMAILOV, S.S. SHIKHALIEV, R.G. KULIEVA

Annotation:
Results of researches on application of laser radiation and microwaves in food manufacture and biotechnology are stated. It is recommended to use these kinds of processing for clearing of fruit-berry juice (beverages) for the purpose of reception of a high-quality product, stable at long storage.

Keywords: electromagnetic field, electromagnetic radiation, extraction, clearing.