RU
Применение полифункциональных белковых добавок при производстве профилатиктических рыбных продуктов
Номер: 2-3 (314-315), 2010Страницы: 33-34
Раздел: Технология
Автор(ы): Л.В. Антипова, М.М. Данылив, Ю.Н. Воронцова, И.В. Поленов, О.А. Кащенко
Аннотация:
Исследована возможность введения в рыбный фарш СО2-экстрактов пряностей на носителях - белковых препаратах растительного и животного происхождения, позволяющая усовершенствовать технологические процессы производства рыбных полуфабрикатов (котлет) при балансировании их состава, экономии рыбного сырья, стабилизации органолептических показателей при хранении, придании им профилактических свойств.
Ключевые слова: СО2-экстракт, соевый белок, животный белок, рыбный фарш, белковый носитель, функциональные продукты питания.
EN
APPLICATION OF MULTIFUNCTIONAL ALBUMINOUS ADDITIVES FOR MANUFACTURE OF FISH PREVENTIVE PRODUCTS
Number: 2-3 (314-315), 2010Pages: 33-34
Section: Technology
Authors(s): L.V. ANTIPOVA, M.M. DANYLIV, YU.N. VORONTSOVA, I.V. POLENOV, O.A. KASHCHENKO
Annotation:
Possibility of introduction in fish forcemeat СО2-extracts of spices on the carrier of albuminous preparations of a vegetative and animal origin is investigated. By it will allow to improve technological processes of manufacture of fish half-finished products(cutlets) at balancing of their structure, economy of fish raw materials, stabilisation organoleptic indicators at storage, giving of preventive properties.
Keywords: СО2-extracts, soya fiber, animal protein, fish forcemeat, the albuminous carrier, a functional foodstuff.