RU
Рост, мясная продуктивность и химический состав мяса свиней при экспозиции светом видимого спектра

Номер: 1 (313), 2010
Страницы: 15-16
Раздел: Сырье
Автор(ы): Тихонова Н.В.

Аннотация:
Установлено, что экспозиция свиней светом синего, зеленого и красного спектров повышает абсолютный прирост живой массы на 9,2%; мясную продуктивность: предубойную живую массу на 9,4%, выход туши на 2,6%, убойный выход на 2,9%; улучшает химический состав мяса.

Ключевые слова: свет синего, зеленого, красного спектра, прирост живой массы, мясная продуктивность, химический состав мяса

EN
Growth, meat efficiency and chemical compound of pigs meat at an exposition light of a visible spectrum

Number: 1 (313), 2010
Pages: 15-16
Section: Food Raw Materials & Ingredients
Authors(s): Tikhonova N.V.

Annotation:
It is established that the exposition of pigs light of dark blue, green and red spectra raises a pure gain of live weight on 9,2%;meat efficiency: prelethal live weight above on 9,4%, an exit of the hulk on 2,6%, a lethal exit on 2,9%; improves a meat chemical compound.

Keywords: light of dark blue, green, red, pure gain live weight, meat efficiency, meat chemical compound.