RU
Использование вибрационного воздействия в технологии красных вин
Номер: 1 (313), 2010Страницы: 61-64
Раздел: Технология
Автор(ы): Ткаченко Р.Н., Христюк В.Т., Смелягин А.И.
Аннотация:
Представлены экспериментальные результаты изучения возможности использования вибрационного воздействия в технологии красных вин. Исследована возможность регулирования процесса экстракции фенольных и красящих веществ из виноградной мезги. Установлено влияние вибрационной обработки мезги на стойкость и состав фенольных и красящих веществ полученных виноматериалов. Определены оптимальные параметры вибрационного воздействия: частота, амплитуда и продолжительность.
Ключевые слова: виноградная мезга, экстракция, вибрационная обработка, фенольные вещества, красящие вещества
EN
Using of vibration treatment influence in reel wine technology
Number: 1 (313), 2010Pages: 61-64
Section: Technology
Authors(s): Tkachenko R.N., Khristyuk V.T., Smelyagin A.I.
Annotation:
The experimental results on opportunity of using of vibration treatment influence in red wine technology have been represented. The ability of the process extraction of phenol and dye-stuffs substances out of raisin has been researched. Influence of the vine raisin vibration treatment on the resilience and composition of phenol and dye-stuffs substances of got wine materials. Optimal parameters of the vibration influence: frequency, amplitude and duration have been ascertained.
Keywords: vine raisin, extraction, vibration treatment, phenol and dye-stuffs substances.