RU
Пищевые добавки растительного и животного происхождения при разработке рецептур сладких блюд функциональной направленности
Номер: 1 (313), 2010Страницы: 57-58
Раздел: Технология
Автор(ы): Бухтоярова З.Т., Бугаец Н.А., Корнева О. А., Борисова М.А.
Аннотация:
Разработаны рецептуры и технологии крема сливочного, самбука яблочного и соуса яблочного с использованием хитозана, пектина, β-каротина и их композиций. Исследованы органолептические, физико-химические и микробиологические показатели разработанных сладких блюд.
Ключевые слова: сладкие блюда, хитозан. пектин, β-каротин, органолептические, физико-химические и микробиологические показатели
EN
Food additives of vegetative and animal origin in elaboration of compoundings of sweet dishes with functional orientation
Number: 1 (313), 2010Pages: 57-58
Section: Technology
Authors(s): Bukhtoyarova Z.T., Bugayets N.A., Korneva O.A., Borisova M.A.
Annotation:
Compoundings and technologies of a creamy gel, an elder apple and apple sauce with the use chitosan, pectin, ?-carotene and their compositions are developed. Organoleptical, physical, chemical and microbiological indices of the developed sweet dishes are investigated.
Keywords: sweet dishes, chitosan, pectin, ?-carotene, organoleptic, physical and chemical and microbiological indices.