RU
Комбинированные салаты для функционального питания
Номер: 1 (313), 2010Страницы: 48-49
Раздел: Технология
Автор(ы): Квитайло И.В., Кожухова М.А., Степуро М.В.
Аннотация:
Разработаны салаты на основе топинамбура, предназначенные для функционального питания. В образцах салатов определены все нормируемые микробиологические показатели, в том числе сальмонеллы, L. monocytogenes, дрожжи, плесени. S. Aureus, сульфитредуцирующие клостридии. Результаты органолептической оценки, анализ микробиологических показателей свидетельствуют о стабильном сохранении качества салатов в течение 1 сут хранения при (4±2)°C.
Ключевые слова: озощные салаты, охлаждение, микробиологические показатели, функциональное питание, топинамбур
EN
Combined salads for functional nutrition
Number: 1 (313), 2010Pages: 48-49
Section: Technology
Authors(s): Quitaylo I.V., Kozhukhova M.A., Stepuro M.V.
Annotation:
Salads based on topinambur were developed for the functional nutrition. There have been found all the normalizing microbiological indexes in the salad samples including salmonellas, L. monocytogenes, yeast, mould, S. Aureus, surphide reducation clostridi. The results of the organoleptic estimation, analysis of the microbiological indexes show the stability of preserving quality of salads during twenty four hours, t(4 ± 2)°C.
Keywords: vegetable salads, cooling, microbiological indexes, functional nutrition, Jerusalem artichoke.